Dia-eindtoets  

Een digitale en betrouwbare eindtoets!

Kies de eindtoets die past bij uw onderwijsvisie. De digitale Dia-eindtoets kan in één dagdeel worden afgenomen en is betrouwbaar en makkelijk in het gebruik. Ontdek de vele voordelen van digitaal toetsen: de leerlingen concentreren zich beter en worden getoetst op hun eigen niveau door de ingebouwde adaptiviteit. De vragen zijn begrijpelijk. De rekenopgaven bevatten veel beeld zodat de taal geen struikelblok vormt. Door middel van aangepaste software is de toets ook geschikt voor o.a. dyslectici. De toets is inhoudelijk sterk door de wetenschappelijke onderbouwing en sluit goed aan op onze diagnostische volgtoetsen.

De software voor de Dia-eindtoets is zo ontworpen dat de ICT-systemen er met gemak mee kunnen werken. Wanneer u onvoldoende digitale middelen tot u beschikking heeft, kunt u contact opnemen met onze helpdesk. In de afgelopen jaren hebben al meer dan 12.000 leerlingen kennisgemaakt met de Dia-eindtoets. 

 

'Wat ons aanspreekt is jullie sterke visie op het doel van toetsen, daar herkennen we ons helemaal in. Ook de contacten die we met jullie hebben zijn zeer plezierig en laagdrempelig. Dank daarvoor!'

Gea Hylkema, intern begleider PCBO Tytsjerksteradiel

 

De voordelen van de Dia-eindtoets op een rij:

  • Adaptief; leerlingen worden getoetst op hun eigen niveau
  • Binnen één dagdeel af te nemen
  • Begrijpelijke vraagstelling
  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Digitale leerling-, klas- en schoolrapportages
  • Sluit aan op onze diagnostische volgtoetsen


Diatoetsen: meer dan alleen een eindtoets!

De Dia-eindtoets sluit aan op ons Dia-LOVS. Dit zijn digitale diagnostische volgtoetsen voor taal en rekenen voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Onze volgtoetsen zijn bedoeld om leerlingen optimaal te begeleiden in de overgangsperiode van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Het zijn toetsen waarmee je verder komt. Daarnaast bieden wij de Dia-groeiwijzer en Diaplusmaterialen voor begrijpend lezen en woordenschat aan in nauwe aansluiting op de toetsresultaten.

Hieronder kunt u onze folders downloaden en een artikel vanuit het Basisschoolmanagement.

 

Icon Dia-eindtoets ouderfolder (1,6 MB)

Icon Dia-eindtoets (564,8 KB)

Icon Het nieuwe toetsen (3,7 MB)

Icon Toetsen om verder mee te komen (220,3 KB)

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?