Basisonderwijs

Diaplus taal

Diaplus bevat diverse lesmaterialen op het gebied van taal en is bedoeld voor gerichte ondersteuning van de leerlingen. Op basis van toetsuitslagen wordt passend oefenmateriaal geboden. Het materiaal is geordend op referentieniveau, in dezelfde kleurcodes als de toetsuitslagen. Diaplus bestaat uit LEES>> en tekst van de week. 

LEES>>

Na de toets krijgen alle leerlingen een tijd- en werkschrift met teksten op hun eigen niveau en leuke extraatjes zoals puzzels en tips. De tijdschriften behandelen teksten in hetzelfde thema, zodat u de les klassikaal kunt starten en afsluiten. Voor deze gezamenlijke start en afsluiting vindt u tips en suggesties in de docentenhandleiding. Het kant-en-klare lesmateriaal kan meteen op één of meer niveaus worden ingezet in de klas of worden gebruikt in leesondersteuningslessen (RT). Bekijk het tijdschrift LEES>>.

Tekst van de week

Met de tekst van de week krijgt u iedere week een nieuwe tekst op drie niveaus, waarmee u uw leerlingen op hun eigen niveau kunt laten werken. Er komen verschillende tekstsoorten aan bod. Net als in LEES>> zijn de teksten geschreven rondom hetzelfde thema. Zo kunt u heel eenvoudig gedifferentieerd werken, terwijl u wel klassikaal het thema kunt starten en afsluiten. De werkbladen bieden opdrachten voor verschillende lezerstypen en zijn flexibel in te zetten.

Klassenteksten

Naast Diaplus is er Klassenteksten, een digitale tekstenbank geordend naar thema en referentieniveau met meer dan 1200 teksten in meer dan 20 thema's! De tekstenbank is geschikt voor de groepen 1 t/m 8 van de basisschool. Naast leesteksten biedt Klassenteksten boeken- en filmtips, plus suggesties voor werkvormen. U kunt naar teksten zoeken op thema, op tekstsoort én op niveau. Per schooljaar wordt de tekstenbank uitgebreid met nieuwe thema's. Klassenteksten is een gezamenlijk product van De Activiteit en Diataal BV.

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?