Basisonderwijs

Leerlingvolgsysteem Dia-groeiwijzer

Met ons leerlingvolgsysteem Dia-groeiwijzer kunt u digitale toetsen afnemen bij uw leerlingen om na te gaan hoever ze zijn met de referentieniveaus taal en rekenen. Meteen na het toetsen krijgt u inzichtelijke toetsresultaten op individueel en op groepsniveau. Op basis daarvan kunt u het onderwijsaanbod zo goed mogelijk afstemmen op de onderwijsbehoeften van de groep en de individuele leerlingen.

Dia-volgtoetsen

De Dia-volgtoetsen laten zien hoe ver de leerlingen zijn met de referentieniveaus taal en rekenen aan de hand van de kleuren van de Groeiwijzer. Die geeft ook aan welk niveau leerlingen nodig hebben om verder te komen.

De toetsen zijn ook diagnostisch en laten de sterke en zwakke punten zien van leerlingen en groepen. Zo kunt u gericht aan de slag.  

Overstappen op Dia-volgtoetsen 2.0?

Vanaf schooljaar 2020-21 is het LVS compleet met toetsen vanaf groep 3. Wilt u overstappen op de Diatoetsen? Wij helpen u graag! U kunt kiezen uit de volgende arrangementen.

“Leerlingen krijgen inzicht in hun eigen leertraject. Ze worden zich bewust van 'wat speelt er?', 'Waar moet ik aan werken?' Ik vind het belangrijk dat ze dat meekrijgen en er met hun ouders verder over kunnen spreken."

Debby Jonker,
Leerkracht

“Sommige leerlingen hebben moeite met tekstbegrip. Ik kijk dan in de toetsresultaten naar micro, meso en macro. Deze scores laten me zien waar het probleem zit, zodat we gericht kunnen gaan oefenen. Leerlingen krijgen inzicht in hun eigen leertraject. Ze worden zich bewust van ‘wat speelt er?’, ‘waar moet ik aan werken?’ Ik vind het belangrijk dat ze dat meekrijgen en er met hun ouders verder over kunnen spreken.”

Paula Smit,
Remedial Teacher

Ook bij u op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Neem contact met mij op over:

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?