Diaplus

Diaplus Tekstenlab Engels

Aan het begin van het eerste leerjaar zijn er grote verschillen in de Engelse taalbeheersing tussen leerlingen. Een gedifferentieerde aanpak is dus van belang. Diaplus Engels is een online tekstenbank voor het VO met teksten in thema op A1-, A2- en B1-niveau, met daarbij horend remediërend oefenmateriaal. Binnen één thema worden de teksten op verschillende niveaus aangeboden. Veel thema's sluiten aan bij Kennis van Land en Volk. Het materiaal is geordend in dezelfde kleurcodes als de toetsuitslagen. 

ERK Engels.PNG

 

De werkbladen bij de A1- en A2-teksten zijn in het Nederlands, de werkbladen bij de B1-teksten zijn in het Engels. De werkbladen bestaan uit opdrachten die gericht zijn op taalverwerving en taalgebruik. Naast opdrachten die woordenschat- en leesstrategieën oefenen, bevatten alle werkbladen ook opdrachten waarbij leerlingen zelfstandig of in tweetallen actief bezig gaan met het thema, om zo ook hun Engelse vaardigheden verder te ontwikkelen.

Zo werkt het

  • U kunt Diaplus Engels klassikaal, groepsgewijs of individueel inzetten, binnen of buiten de les. Een thema wordt op A1-, A2- en B1-niveau aangeboden. Zo kunt u het thema klassikaal inleiden en vervolgens leerlingen op hun eigen niveau aan het werk laten gaan.
  • U kunt met trefwoorden zoeken op thema.
  • Naast algemene oefeningen voor alle leerlingen, bevatten de werkbladen ook oefeningen die aansluiten bij de verschillende lezerstypen.

De leerlingen vinden het prettig om met Diaplus Engels te werken, sommige leerlingen vragen er zelfs om!

Gijs de Vos,
Docent Engels, Marianum

tekstenboekomslagDEFNT2.PNG

LEES MEE>> NT2

In lijn met het tekst- en oefenmateriaal van Diaplus is een leesmethode ontwikkeld, speciaal voor leerlingen in isk/OKAN-klassen. Klik hier voor meer informatie.

Demo Diaplus Engels

Klik op de afbeelding rechts om het gehele thema "Halloween" te downloaden. Een thema bestaat uit teksten en werkbladen op A1-, A2- en B1-niveau. 

ERKniveausEngels.jpg

Met Diaplus Engels kan ik leerlingen zelfstandig laten werken in de klas. Ik vind het prettig dat het materiaal kant en klaar aangeleverd wordt, zodat ik het naar eigen inschatting in kan zetten in de les.

Gijs de Vos,
Docent Engels, Marianum

diaplus Engels 2.png

 

Omgaan met verschillen

Met behulp van Diaplus werken leerlingen aan de leesvaardigheid in de les Nederlands. Hoe werkt dat? En wat is het resultaat?

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?