Diaplus

Diaplus Tekstenlab Nederlands (vanaf 2019-2020)

Lezen gaat makkelijker bij interessante teksten. Wie echt meer wil weten over het onderwerp spant zich in om een tekst te begrijpen, ook als daar moeilijke woorden of lastige zinnen in staan. En dat is precies wat nodig is om de taal- en leesvaardigheid te vergroten. In het Tekstenlab van Diaplus vindt u teksten die aansluiten bij de interesses én het leesniveau van uw leerlingen. Niet te moeilijk, maar zeker ook niet te makkelijk.

Meer dan 800 aansprekende teksten

Diaplus Tekstenlab is een digitale tekstenbank met ruim 800 aansprekende teksten. U kunt teksten zoeken op negen verschillende moeilijkheidsniveaus en op thema. Elke tekst is voorzien van een optioneel werkblad volgens de principes van effectief tekstonderwijs. Voor alle leerlingen vanaf groep 5 in het basisonderwijs tot niveau 3F in het voortgezet onderwijs. Een onmisbaar instrument voor leraren, rt’ers en ib’ers.

Alle voordelen van Diaplus Tekstenlab op een rij

- Gemakkelijk kiezen uit meer dan 800 teksten
- Leesplezier staat voorop
- Voortgekomen uit wetenschappelijk onderzoek aan de RUG
- Sluit aan bij de nieuwste inzichten over tekstonderwijs
- Maakt differentiëren eenvoudig op elk niveau
- Formatief werken
- Uitgebreide ondersteuning en begeleiding voor leraren

 

knippie.png

Lessen op maat

U wilt klassikaal werken rond thema’s met de mogelijkheid tot differentiatie?   
Keuze uit ruim 100 thema’s die interessant zijn voor jongeren van 9 tot 17 jaar. Om het meer toe te snijden op de doelgroep kunt u filteren op ‘PO‘ of ‘VO’ en op ‘leergebied, van ‘mens en maatschappij’ tot ‘sport en bewegen’. Elke maand komt er een nieuw thema bij met teksten en werkmateriaal voor leerlingen op vier niveaus. Voor docenten is er een lesbrief met suggesties voor de lesaanpak.

U wilt materiaal voor individuele leerlingen?
Zoek teksten op het gewenste leesniveau. Kies teksten die de leerlingen aanspreken, te beginnen bij teksten op het niveau van de leerling. Daarna kunnen ze met moeilijker teksten gaan werken, al dan niet binnen hetzelfde thema.

U wilt werken met kant- en klare tekst- en werkschriften?
Dat kan. Exclusief voor Tekstenlab-abonnees bieden wij reeksen van mooi vormgegeven sets met papieren tekst- en werkschriften op maat, als aanvulling op de tekstenbank. De tekstschriften zijn opgemaakt als aantrekkelijk tijdschrift. Tegelijk is er ruimte overgelaten om bij de teksten te schrijven. In de werkschriften vindt u het bijbehorende oefenmateriaal. Daarin zit een overkoepelend leesprogramma verwerkt, waarmee u in totaal zo’n 10-12 lessen kunt vullen. De tekst- en werkschriften verschijnen op 4 niveaus. De thema’s van de teksten zijn over alle niveaus hetzelfde, dus u kunt de lessen klassikaal starten en afsluiten.

Per leerling bestelt u een setje voor €6,50 (incl. BTW en excl. verzending) op het geschikte niveau en wij sturen u een pakket tekst- en werkschriften op maat toe, inclusief lesbrief, handleiding en antwoordbladen. Heel handig! En al uitgebreid getest en enthousiast ontvangen door veel scholen. De kosten zijn 

tekstenboekomslagDEFNT2.PNG

LEES MEE>> NT2

In lijn met het tekst- en oefenmateriaal van Diaplus is een leesmethode ontwikkeld, speciaal voor leerlingen in isk/OKAN-klassen. Klik hier voor meer informatie.

Demo Diaplus Engels

Klik op de afbeelding rechts om het gehele thema "Halloween" te downloaden. Een thema bestaat uit teksten en werkbladen op A1-, A2- en B1-niveau. 

ERKniveausEngels.jpg

Met Diaplus Engels kan ik leerlingen zelfstandig laten werken in de klas. Ik vind het prettig dat het materiaal kant en klaar aangeleverd wordt, zodat ik het naar eigen inschatting in kan zetten in de les.

Gijs de Vos,
Docent Engels, Marianum

diaplus Engels 2.png

 

Omgaan met verschillen

Met behulp van Diaplus werken leerlingen aan de leesvaardigheid in de les Nederlands. Hoe werkt dat? En wat is het resultaat?

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?