Update i.v.m. Coronavirus

« Vorige pagina

Ook wij nemen specifieke maatregelen om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Zo zullen alle schoolbezoeken en andere activiteiten de komende weken niet doorgaan. Onze helpdesk blijft de komende weken iedere werkdag bereikbaar via telefoon (050-8200120) en e-mail (basisonderwijs@diataal.nl (PO) info@diataal.nl (VO). 

Dia-eindtoets
Op 18 maart heeft minister Slob het besluit genomen dat de eindtoets in 2020 niet wordt afgenomen. Doordat de eindtoets dit jaar niet doorgaat, worden de schooladviezen die leerkrachten aan leerlingen hebben gegeven definitief. Op basis van deze adviezen starten leerlingen op de middelbare school. De brief die minister Slob naar de Tweede Kamer heeft gestuurd is hier te downloaden. De antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus en basis- en speciaal onderwijs (incl. de eindtoets) zijn hier te vinden. Ook op onze website zijn deze veelgestelde vragen te lezen. We begrijpen dat deze situatie vragen kan oproepen. We hopen op uw begrip in deze moeilijke tijd. 

Toetsen
Heeft u toetsen ingepland? Leerlingen kunnen thuis hun digitale toets maken op een eigen device, op aanwijzing en onder regie van de school. In onze hulppagina's is er een protocol te vinden voor ouders die thuis een Dia-toets moeten afnemen. 

Onderzoeken
Doet u me aan een van onze onderzoeken? De periode van afname van deze onderzoeken wordt uitgebreid. Zodra definitief bekend is, wanneer de scholen weer opengaan, volgt er informatie hierover per e-mail.

Onderwijsadviseurs 
Geplande schoolbezoeken kunnen de komende weken helaas niet doorgaan. Onze onderwijsadviseurs zijn wel telefonisch en per e-mail bereikbaar en ook beschikbaar. Via deze link kunt u gemakkelijk en snel een telefonische of video-afspraak maken met een van onze onderwijsadviseurs. 

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?