Voortgezet Onderwijs

Diaplus - oefenen op verschillende niveaus

Met de diverse lesmaterialen van Diaplus kunnen de leerlingen na afname van de toetsen gericht met Nederlands en Engels aan de slag. De teksten zijn ingedeeld naar referentieniveau of ERK-niveau en geordend op referentieniveau (1F, NAAR 2F, NAAR 3F en 3F), in dezelfde kleurcodes als de toetsuitslagen. Diaplus bestaat uit LEES>>, tekst van de maand en een online tekstenbank. U kunt zoeken op thema en (ERK)niveau om aan te sluiten bij de belevingswereld en het niveau van de leerling.

Het oefenmateriaal van Diaplus is soms net wat pittiger dan het lesmateriaal van de methode. Ik vind het prettig dat het materiaal kant en klaar aangeleverd wordt, zodat ik het naar eigen inschatting in kan zetten tijdens de les.

Gijs Vos,
Docent, Marianum

LEES>> 

Na de toets krijgen alle leerlingen een digitaal tijdschrift met teksten op hun eigen niveau en leuke extraatjes zoals puzzels en tips. De bijbehorende werkbladen kunt u printen. Het kant-en-klare lesmateriaal kan meteen op één of meer niveaus worden ingezet in de klas of worden gebruikt in leesondersteuningslessen (RT). Twee keer per jaar komt er een nieuwe LEES>> voor het VO uit. 

 

DIAPLUS LEES.png

Tekst van de maand

Met de tekst van de maand heeft u iedere maand vier nieuwe teksten in handen, waarmee u uw leerlingen op hun eigen niveau kunt laten werken. Door het jaar heen worden verschillende tekstsoorten afgewisseld. Net als in LEES>> zijn de teksten geschreven rondom hetzelfde thema. Zo kunt u heel eenvoudig gedifferentieerd werken. De werkbladen bieden opdrachten voor verschillende lezerstypen en zijn flexibel in te zetten. Download hier een demo tekst van de maand met het thema 'Altijd online'.

 

De Dikke LEES>>

De Dikke LEES>> is een extra dik tijdschrift met de tien leukste thema’s uit LEES>>.  Bij ieder thema hoort een tekst op drie verschillende niveaus: (naar) 1F, naar 2F en 2F/naar 3F. De teksten van alle drie de niveaus zijn gebundeld in één tijdschrift, zodat alle leerlingen uit hetzelfde boekje werken, op hun eigen niveau. Bij iedere tekst hoort een werkblad.

DikkeLEES.PNG

 

Wilt u eens uitproberen of Diaplus iets voor uw school is, of wilt u een set gedrukte boekjes in de klas hebben liggen? Bestel dan de Dikke LEES>> bij onze helpdesk. Bij minimaal 10 exemplaren à € 15,- per stuk krijgt u het bijbehorende digitale en kopieerbare werkmateriaal gratis.

 

Online tekstenbank

Naast het kant-en-klare lesmateriaal biedt Diaplus een online tekstenbank met oefenvormen. Het voordeel daarvan is dat u met uw leerlingen teksten op onderwerp kunt zoeken en zo zelf een interessant pakket kunt samenstellen. Dit motiveert enorm en dat is cruciaal voor de leesontwikkeling! In de oefeningenbank kunt u oefeningen voor de verschillende lezerstypen vinden. Daarnaast vindt u er oefentoetsen. De tekstenbank wordt voortdurend aangevuld met nieuwe teksten. 

Refniveaus 1.png
tekstenboekomslagDEFNT2.PNG

Nieuw: LEES MEE>> NT2

In lijn met het tekst- en oefenmateriaal van Diaplus is er een leesmethode beschikbaar voor leerlingen in isk/OKAN-klassen. Klik hier voor meer informatie.

Demo Diaplus Engels

Klik op de afbeelding rechts om het gehele thema "Halloween" te downloaden. Een thema bestaat uit teksten en werkbladen op A1-, A2- en B1-niveau. 

ERKniveausEngels.jpg

Met Diaplus Engels kan ik leerlingen zelfstandig laten werken in de klas. Ik vind het prettig dat het materiaal kant en klaar aangeleverd wordt, zodat ik het naar eigen inschatting in kan zetten in de les.

Gijs de Vos,
Docent Engels, Marianum

diaplus Engels 2.png

 

Omgaan met verschillen

Met behulp van Diaplus werken leerlingen aan de leesvaardigheid in de les Nederlands. Hoe werkt dat? En wat is het resultaat?

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?