Voortgezet Onderwijs

Pilot Engels

De verschillen in de taalvaardigheid Engels in het VO worden steeds groter. Diataal doet daarom onderzoek naar het niveau van leerlingen op het overgangsmoment PO-VO en ontwikkelt nieuwe leestoetsen. Om dit nieuwe materiaal te testen, zoeken wij scholen die proeftoetsen willen afnemen bij hun leerlingen in vmbo-bb/kb/tl 1, 2 en 3 en/of havo/vwo 1, 2, 3 en 4.

Engels liniaal.png

Informatie pilot

  • Toetst verschillende leesvaardigheden in praktische teksten die aansluiten op ‘het echte leven’.
  • De pilot kan in één lesuur worden afgenomen.
  • Afname is mogelijk van 4 mei tot 12 juni 2020.

Diatekst Engels 2.0

  • Een diagnostische volgtoets voor Engels leesbegrip.
  • Scores en tekstniveaus zijn gebaseerd op het ERK (A1-A2-B1-B2-C1-C2).
  • Toetsen zullen in de toekomst adaptief zijn: dat wil zeggen dat de leerling getoetst wordt met teksten die passen bij zijn of haar leesniveau. Zo blijven leerlingen gemotiveerd en presteren ze optimaal.
  • Toont resultaten op deelscores voor drie verschillende leesniveaus: micro (woord en zinsniveau), meso (alineaniveau) en macro (algemeen tekstniveau).
  • Biedt concrete handvatten voor gericht didactisch handelen.

Meedoen?

Meedoen of meer informatie? Meld u zich dan direct aan via onderstaand aanmeldformulier of stuur een mail naar info@diataal.nl. Bij aanmelding ontvangt u een gratis digitaal Diaplus Engels kennismakingssetje! 

Aanmeldformulier Pilot Engels

Uw gegevens worden door ons gebruikt om de afname digitaal mogelijk te maken. Uiteraard gaan we zorgvuldig en vertrouwelijk om met deze gegevens.

Verwerkersovereenkomst
Graag willen wij u er op attenderen dat u wettelijk verplicht bent om de verwerkersovereenkomst van Diataal bv te ondertekenen. Deze verwerkersovereenkomst vindt u in Dia-groeiwijzer en kunt u downloaden en uploaden zodra u uw accountgegevens van ons heeft ontvangen.  

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?