Leerlingvolgsysteem

Diatoetsen

Volgsysteem Diatoetsen

Diatoetsen zijn methode-onafhankelijke volgtoetsen voor de eerste drie leerjaren van het voortgezet onderwijs. U kunt de Diatoetsen inzetten als compleet leerlingvolgsysteem voor taal (Nederlands en Engels) en rekenen-wiskunde, of een keuze maken uit de verschillende toetsen. Na de eerste screening krijgt u de nodige aanknopingspunten waarmee u iedere leerling tot zijn recht kunt laten komen. 

Meer dan alleen toetsen

Diaplus en Dia-groeiwijzer helpen u om verder te komen. In Dia-groeiwijzer ziet u direct na het toetsen hoever uw leerlingen zijn ten opzichte van de referentieniveaus taal en rekenen door middel van de kleuren in de kleurenliniaal.

Dia-liniaal.png

Dia-groeiwijzer laat ook zien welke stappen leerlingen moeten zetten om het volgende referentieniveau te bereiken. De profielen geven u handvatten om de leerlingen gericht verder te helpen. Diaplus, ons remediërend oefenmateriaal, biedt daarvoor lesmaterialen. 

diataal_jan20_0048.PNG

 

Vernieuwing Diatekst en Diacijfer

Vanaf schooljaar 2019/2020 is de toets Diatekst vernieuwd. Deze toets is ontwikkeld volgens de laatste inzichten op het gebied van toetsing en toetsinhoud en bevatten onder andere nieuwe vraagtypen. De nieuwe rekentoetsen zijn ook volop in ontwikkeling en zullen vanaf schooljaar 2020/2021 beschikbaar zijn. 

Let op: in schooljaar 2019-2020 is er geen nulmeting beschikbaar van Diatekst voor nieuwe leerllingen in leerjaar 2, 3 en 4. Vanaf schooljaar 2020-2021 zal deze nulmeting wel weer beschikbaar zijn. De volgmetingen zijn vanaf 1 maart 2020 beschikbaar.

Toetsen

Er zijn toetsen voor alle kernvakken en alle onderwijsniveaus (vmbo-bb, kb, (g)tl, havo en vwo):

Nederlands

Diatekst NE (begrijpend lezen)
Diawoord NE (woordenschat)
Diaspel (taalverzorging)
Diafoon (luistervaardigheid)

Engels

Diatekst EN (begrijpend lezen)
Diawoord EN (woordenschat)

Rekenen/wiskunde

Diacijfer (rekenen)
Diawisk (wiskundetoets)**

Met de Diatoetsen kunt u opbrengstgericht werken. De toetsresultaten worden overzichtelijk op leerling-, klas- en schoolniveau weergegeven, en kunnen direct worden ingezien en vergeleken. 

alleen voor havo en vwo
** Er is geen nulmeting beschikbaar voor Diawisk. De volgtoetsen voor leerjaar 1, 2 en 3 zullen vanaf april 2020 beschikbaar zijn.

 

voorkant brochure VO.PNG

Leerlingvolgsysteem (LVS) Diatoetsen

Een overzicht van de producten en de werkwijze van Diatoetsen. Download onze brochure voor het VO door op de afbeelding te klikken. Kijk voor actuele prijzen op ons bestelformulier.

Ook bij u op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Neem contact met mij op over:

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?