Voortgezet Onderwijs

Leerlingvolgsysteem Diatoetsen

Diatoetsen zijn methode-onafhankelijke volgtoetsen voor de eerste drie leerjaren van het voortgezet onderwijs. U kunt de Diatoetsen inzetten als compleet leerlingvolgsysteem voor taal en rekenen, of een keuze maken uit de verschillende toetsen.

Vernieuwing Diatekst en Diacijfer

Vanaf schooljaar 2019/2020 is de toets Diatekst vernieuwd. Deze toets is ontwikkeld volgens de laatste inzichten op het gebied van toetsing en toetsinhoud en bevatten onder andere nieuwe vraagtypen. De nieuwe rekentoetsen zijn ook volop in ontwikkeling en zullen vanaf schooljaar 2020/2021 beschikbaar zijn. 

Toetsen

Er zijn toetsen voor alle kernvakken en alle onderwijsniveaus (vmbo-bb, kb, (g)tl, havo en vwo):

Nederlands

Diatekst NE (begrijpend lezen)
Diawoord NE (woordenschat)
Diaspel (taalverzorging)
Diafoon (luistervaardigheid)

Engels

Diatekst EN (begrijpend lezen)
Diawoord EN (woordenschat)

Rekenen/wiskunde

Diacijfer (rekenen)
Diawisk (wiskundetoets)**

Laptop met stapel boeken - kleiner2.jpg

Met de Diatoetsen kunt u opbrengstgericht werken. De toetsresultaten worden overzichtelijk op leerling-, klas- en schoolniveau weergegeven, en kunnen direct worden ingezien en vergeleken. 

alleen voor havo en vwo
** leverbaar vanaf 2019-2020, met nalevering van de resultaten. De nulmeting voor leerjaar 1 is beschikbaar vanaf september 2019; volgtoetsen voor leerjaar 1, 2 en 3 zullen vanaf april 2020 beschikbaar zijn.

 

Productbrochure 2016.PNG

Leerlingvolgsysteem (LVS) Diatoetsen

Een overzicht van de producten en de werkwijze van Diatoetsen. Download onze productbrochure door op de afbeelding te klikken. Kijk voor actuele prijzen op ons bestelformulier.

Ook bij u op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Neem contact met mij op over:

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?