Je wilt elke leerling het onderwijs bieden dat hij of zij nodig heeft om te groeien. Maar hoe weet je of je onderwijs aansluit op de werkelijke groeimogelijkheden van de leerling? Hoe weet je of er niet meer in een leerling zit dan hij of zij laat zien? Als een leerling een gemiddelde vaardigheidsscore behaalt is dat prima; maar wellicht komt een bovengemiddelde score echt overeen met zijn of haar leerpotentieel!
Sinds het schooljaar 2022-2023 is de NSCCT digitaal beschikbaar voor de groepen 4 t/m 8 in het basisonderwijs. De papieren versie te verkrijgen voor de groepen 4 t/m 8 in het basisonderwijs. Deze vind en bestel je hier
Voor meer informatie over NSCCT, klik hier om naar de dia-nscct.nl te gaan
Als je het leerpotentieel van een leerling kent en weet wat hij in aanleg kan leren, kun je toetsresultaten nog beter beoordelen. Onderpresteerders vallen onmiddellijk op, onderschatting van leerlingen wordt voorkomen. De Niet Schoolse Cognitieve Capaciteitentest (NSCCT), brengt dit leerpotentieel in kaart.
Dia heeft de NSCCT in schooljaar 2020-2021 overgenomen van Testservice Onderwijs. Hierdoor is het mogelijk om leerpotentieel te koppelen aan de Diatoetsen. Toetsen om verder te komen krijgt zo nog meer inhoud.
Lees hiernaast het artikel hierbij die er over gepubliceerd is.
Heb je vragen of wil je meer informatie over de NSCCT? Vul ons contactformulier hieronder in. Wij staan klaar voor al je vragen.
Contactformulier NSCCTNeem contact op met onze helpdesk:
Elke werkdag van 9.00 - 17.00 uur.
Of stuur ons een e-mail op: [email protected]