Basisonderwijs

Volgtoetsen rekenen

Aan het eind van de basisschool hebben leerlingen een fundamenteel rekenniveau nodig om zich in de maatschappij te kunnen redden (1F). Voor veel leerlingen is daarnaast 1S haalbaar.

De volgtoetsen Diacijfer meten de referentieniveaus rekenen bij uw leerlingen en signaleren daarnaast hun sterke en zwakke punten. Dit geeft u handvatten om uw leerlingen gericht verder te helpen groeien. In de volgtoetsen Diacijfer is taal zoveel mogelijk vervangen door beeld. Leerlingen worden daardoor niet afgeleid door de taligheid van de opgaven.

03_Banner_2384x520px-removebg (389).png

Alvast kennismaken?

De volgtoetsen rekenen zijn nu al leverbaar vanaf eind groep 5 t/m 8. De volgtoetsen Diacijfer voor groep 3, 4 en 5 zijn vanaf volgend schooljaar leverbaar. U kunt vast kennismaken met deze nieuwe toetsen door deelname aan een van onze nog lopende onderzoeken. Meedoen aan (één van) deze onderzoektoetsen voor uw groep 3, 4 en/of 5? Meld u aan via het aanmeldformulier

Diacijfer de rekentoets

De volgtoetsen bestaan elk uit twee delen: kale opgaven en realistische rekenopgaven. Kale opgaven zijn rekensommen zonder context die een beroep doen op het automatiseren, het snel kunnen uitvoeren van rekenkundige bewerkingen. Zo meet u of uw leerlingen de basisvaardigheden beheersen.  .

Naast het kunnen uitvoeren van bewerkingen moeten leerlingen ‘alledaagse’ rekenproblemen kunnen oplossen. Onze volgtoetsen bevatten daarom ook opgaven waarin realistische problemen moeten worden vertaald naar rekenproblemen. Daarnaast wordt er in de opgaven een beroep gedaan op andere vaardigheden, zoals het schatten van antwoorden. De realistische contextopgaven zijn verdeeld in de vier rekendomeinen: Getallen, Verhoudingen, Meten & Meetkunde en Verbanden.

 

Demo Diacijfer
voorkant PO.PNG

Leerlingvolgsysteem (LVS) Diatoetsen

Een overzicht van de producten en de werkwijze van Diatoetsen. Download onze brochure voor het PO door op de afbeelding te klikken. Kijk voor actuele prijzen op ons bestelformulier.

Actueel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?